Haber

Iğdır’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı

Iğdır’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Belediye önündeki Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama iletisi okundu.

Belediye Lider Yardımcısı İdeal Öcal, merasimde, Beyoğlu’ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenleri anıp başsağlığı dileğinde bulundu.

Iğdır halkının çabasının kurtuluş mücadelesinin önemli bir ayağı olduğunu belirten Öcal, “102 yıl önce bugün, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan kurtuluş çabasında, esareti tarihinin hiçbir devrinde kabul etmeyen, karakteri yüksek Türk milletinin, gelecek kuşakların, yani bizlerin bu topraklarda özgürce yaşayabilmesi için vefatı seçtiği gündür. 14 Kasım 1920 ülkemiz genelinde gerçekleşen ulu uğraşın Iğdır’da sonuç verdiği ve Iğdır’ımızın düşman işgalinden kurtarıldığı gururlu gündür.” dedi.

Törende, Iğdır Valisi ve Belediye Lider Vekili Hüseyin Engin Sarıibrahim, 5. Hudut Alay ve Garnizon Kumandanı Albay Ramazan Sedat Baş, Vilayet Jandarma Kumandanı Albay Nejdet Karaca, Vilayet Emniyet Müdürü Oğuzhan Yonca ve kurum müdürleri hazır bulundu.

Katılımcılar, Şehitler Caddesi’ndeki Mehmet Çavuş Anıtı’na kadar şehitlerin anısına hürmet yürüyüşü yaptı, buradaki şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

Vali Sarıibrahim’in talimatıyla, dün Beyoğlu’ndaki terör saldırısından ötürü, kurtuluş programında yer alan her türlü cümbüş, müzik ve spor aktiflikleri iptal edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
Başa dön tuşu